Dwie grupy seniorów poznawały tajniki wyrabiania pizzy w stylu włoskim. Odpowiednia receptura oraz mąka i dobrze wyrobione ciasto – elastyczne i lekkie, to podstawa przygotowania oryginalnej pizzy. Szef kuchni, prezentując sposób wyrobu idealnego podkładu, sugerował jak dobierać składniki, aby uzyskać najlepsze kompozycje smakowe. Klubowicze zgodnie z własnymi gustami dobierali składniki, ale też eksperymentowali, co sprawiało im wiele radości. Efekty były zaskakujące podczas wspólnego delektowania się autentycznymi wypiekami. W trakcie warsztatów seniorzy poznali teorię, wykonali praktyczne ćwiczenia, uzyskali wyjaśnienia swoich wątpliwości, rozwijali swoje umiejętności i nabrali odwagi samorealizowania się w kuchennej przestrzeni.

Warsztaty „Z Miłości do Tradycji, Z Pasją do Nowoczesności” odbywają się w ramach realizowanego projektu pt. „Strony Dojrzałego Życia”.